reportage

   2010-09-09

 friskvård 

produkter 

sevärdheter 

Kickiihallen

Den första advent 2008 flyttade jag tillbaka till byn där jag är född även då det inte var planerat.

 

Men längtan att bo på landet igen och att jag var klar med Stockholm gjorde att jag flyttade hit. När min syster i samma veva sa att prästgården i Hallen var till salu då föll alla pusselbitarna på plats. De möjligheter som huset gav plus känslan att ”här hör jag hemma”, gjorde att jag köpte prästgården i Hallen för att utveckla min verksamhet och dröm.

Jag flyttade från Hallen när jag var ca 14 år och har bott på olika orter och jobbat främst inom skola, omsorg, vård och service och friskvård i Sverige men även utomlands. De senaste elva åren har jag bott i Stockholm och bedrivit praktiken ”Tumba Hälsa och Helhet” innan det var jag och familjen bosatt i 20 år på Korfu och bedrev där en hotellverksamhet..

Tillbaka i Sverige gick jag en tvåårig grundutbildning ”Naturterapeut” på Naturmedicinska Institutet, där jag lärde mig om den österländska helhetssynen på människan, sen har jag byggt på och fördjupat mig och kompletterat med utbildningar på Axelssons, Shiatsuskolan, Mariagården, Qigongakademin mfl

Bedriver nu ”Bed and Breakfast”- i de fyra sovrum som finns för uthyrning och med tillgång till matrum. Har även Poweryoga och Qigong i huset samt haft några klasser i Arvesund och Månsåsen. Massage i ”prästens ämbetsrum”, och den ända marknadsföring som gjorts är mun till mun i bygden. Det har inte behövts så mycket mer än det och några skyltar och min hemsida www.kickiihallen.se för att få igång det.

Det finns många planer än att genomföra som t.e.x. att göra i ordning bakstugan i den andra byggnaden på gården till kök för självhushåll samt att fixa till ytterligare tre sovrum där plus en aktivitetshall på övervåningen. Från tanke till planering och att sedan verkställa sin plan händer det mycket på vägen. Blir inte alltid som man kanske planerat men att det ska bli av är det inga tvivel om. Var sak har sin tid. När det är klart blir det större utrymmen och mera möjligheter som att ha friskvårdsaktiviteter så som Må-bra helger, friskvårdsdagar och retreat.

Vad erbjuds på prästgården i Hallen då? Jo du kan lära dig Yoga, Qigong, få olika sorts massager som Shitsumassage, Energimassage, Oljemassage och Topp till tå (helkroppsmassage med ansiktbehandling), Även Örtvandring, Liten svampskola och föreläsningar. Jag åker även hem till folk och masserar och även gärna till arbetsplatser vid behov.

Det känns bra för mig att med mina kunskaper och min erfarenhet kunna bidra till bättre hälsa och välmående. Jag vill att folk ska må bra. Här på prästgården erbjuds hälsosamma aktiviteter och avkoppling. Sedan finns det möjlighet till så många olika naturupplevelser här i bygden med skog, fjäll och sjö. Ett perfekt koncept för att må bra.

Text Kristina Tzaos

Foto GunnarCogrell

   2010-08-23

Pia Lindau besökte Hallens prästgård och berättade om att pilgrimsvandra

Foto: privat

Pia Lindau, pilgrimsvandrare

Pia Lindau, en pilgrimsvandrare van att vandra till Santiago de Compostela, besökte på tisdagskvällen prästgården i Hallen för att berätta om sina vandringar, visa bilder och ge tips och råd.

 

När Pia gjorde sin första pilgrimsvandring i Spanien för några år sedan, blev hon helt begeistrad av upplevelsen och efter det vandrar hon minst en gång per år. Eftersom det fanns knapphändig information på svenska om hur man förbereder sig inför sin vandring, startade Pia en hemsida som efter hand blivit Sveriges största i sitt slag.

Kvällen blev mycket uppskattad och det finns planer på att Pia ska återkomma.

Detta var en i raden av aktiviteter Kristina Tzaos bjuder in till inom sin må-bra- verksamhet i Hallens prästgård. Närmast på schemat står en svamprundvandring med Inger Andershem

Kristina Tzaos

kickiihallen © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use